Selamat pagi!

Sinds de laatste keer dat hier iets nieuw verscheen is er niet veel meer gebeurd. Sorry 🙂 Ik denk dat we moe waren van het soms moeizame en vermoeiende reizen in Sulawesi en tegelijk blij om hier op Bali terug wat beschaving te vinden. Daarom hebben we nog een paar dagen stevig verlof gepakt, gedronken en echt gefreten. Ines heeft de laatste details aan haar project afgewerkt en ondertussen heb ik mij nuttig beziggehouden. Zo ben ik nog eens gaan duiken (Liberty wreck in Tulamben), 60 kilometer afgelegd om geld uit de muur te gaan halen, in’t zwembadje gezeten, vooral GEEN foto’s getrokken,… en Ines dus gewerkt. De hardcore blogvolgers die vorig jaar ook al meelazen kan ik vertellen dat Kuta in Bali nog altijd niks veranderd is. Ok, er zijn minder open rioolputten, minder aanbieders van drugs, ladies en young ladies, maar voor de rest is het nog altijd – quote Ines: “marginaal en goor, maar leuk om even te vertoeven”.

Uluwatu, Bali
Uluwatu, Bali

Oz here we come

Onze planning was oorspronkelijk helemaal anders, maar omdat de ferry in dit seizoen slechts éénmaal per maand vaart zoals wij van plan waren, hebben we genoodzaakt iets anders moeten verzinnen. Niet erg, flexibel als we zijn en zo hebben we ook weer een excuus om nog eens terug te komen. Daarom vertrekken we nu ook al vanavond naar Australië zodat we daar een paar weken langer kunnen blijven. Onze hippie-camper (echte naam, ik zweer het) staat zondag voor ons klaar in Cairns en zal de komende maanden ons rijdende huis zijn. Als het even kan komen we onderweg misschien ook nog een paar dorpsgenoten tegen, maar omdat Australië honderd miljoen miljard keer groter is dan België is dat nog onder voorbehoud.

Australië, ik heb er expres nog nie veel over gelezen, maar naar’t schijnt is het groot, oranje, zitten er haaien, kangoeroes, kwallen en krokodillen. Bloody hell!

Cheers mates 😉