We hebben afgesproken met Vitchr, een Cambodjaan, die ons zal helpen met het goede doel. Het is wel een uur rijden tot bij hem thuis. Een heleboel kinderen staan ons op te wachten. Vitchr werkt voor een goed doel, zijn huis is een soort opvangtehuis, hijzelf heeft maar 2 kinderen, maar in het huis leven ze wel met 20. De meeste kinderen werden thuis weggehaald wegens misbruik of mishandeling. We voelen ons direct op ons gemak bij hem thuis. De kinderen zijn super lief en vriendelijk. Ze doen heel veel moeite om engels te spreken. Op hetzelfde moment verblijven er 3 Engelse meisjes (Caren, Maggie en Rianne) die daar ook via couchsurfing.com beland zijn. Ook zij zijn erg vriendelijk en direct schieten we allemaal goed met elkaar op.

In de namiddag gaan we samen met onze nieuwe Engelse vrienden de families bezoeken die we willen helpen met de centen. De mensen zijn hier echt héél arm. Ze hebben vaak niet meer dan een hutje,wat kookpotten, een beetje land (of soms zelfs dat niet) en een bank waar ze op kunnen slapen. Vitchr overloopt wat ze kunnen gebruiken terwijl wij ons dikwijls amuseren met de mensen en kinderen. En zij met ons, erg veel “vreemdelingen” komen hier echter niet, toch is iedereen altijd enthousiast.

’s avonds zijn we uitgenodigd bij Vitchr zijn familie. Super grappige familie. Het is vandaag toevallig een feestdag. We eten en drinken er op los. Later gaan we nog naar een feestje. Alle Cambodjanen gaan uit de bol… niet te doen. Ze komen ons halen om mee te doen. Alé vooruit, even laten we ons ook gaan. Er is een vrouw die de hele tijd met Nick gekke pasjes wil doen. Nick heeft alleen een geweldige Michael Jackson impressie dus iedereen moest op z’n honger blijven zitten.

Later gaan we terug met z’n alleen huiswaarts, maar Nick houden ze nog even daar. Er bleek nog een mini after-party voor de mannen te zijn waar vooral een vreemde inheemse wiskey gedronken werd alsof het water was. Even later komt hij dan ook (heelhuids) achterop een brommer thuis aan en kijken ze nog even voetbal op tv alvorens net zoals de rest te gaan slapen…