Cha Am naar Chumphon met de trein

Het plan was om de korte afstand naar Hua Hin ’s morgens te doen en daar mijn opties te bekijken. Zo gezegd, zo gedaan en mooi op tijd ben ik onderweg naar Chumphon. Ik moet altijd kiezen tussen de korte of de mooie route en vandaag heb ik voor de korte gekozen. Dat wil zeggen lange saaie highway waar de auto’s je langs alle kanten tegen hoge snelheid voorbij scheuren, maar ook geen gebrek aan 7/11’s, winkeltjes en eetgelegenheden.

Chumphon
Hua Hin highway

Mooie nieuwe asfalt, maar toch heb ik de indruk dat mijn achterband plat aan’t gaan is. Plat, maar niet platter en platter. Vreemd. Ik stamp door tot in Hua Hin centrum en laat hem even oppompen bij de lokale fietsenmaker. 20THB voor wat lucht, niet eens gebakken. 9 jaar geleden was ik hier ook (al was het maar even) en toen had Hua Hin een goeie indruk op me gemaakt, dat leek nu veranderd… Tijdens mijn zoektocht naar het busstation rij ik een stukje verkeerd en stop langs de baan, bijna onmiddellijk roept een agressieve jong bejaarde falang die denkt dat hij de burgemeester van Hua Hin is dat ik daar niet mag stoppen of draaien. Man, het staat hier vol met kraampjes, geparkeerde brommers en auto’s rot toch op en ga uw drankverslaving verder voeden of uw haar nog eens verven. De chagrijnige kerel achter de kassa van het busstation was al niet veel aangenamer. Na een paar keer vriendelijk kloppen op zijn raampje schiet hij ineens uit zijn sloffen en brult hij volgens mij iets wat alleen maar Thaise scheldwoorden kunnen zijn. Gevolgd door “No ticket for you!” Ik had blijkbaar zijn kaartspelletje verstoord en daar moest ik voor boeten. Ok, geen bus en de falangs die er rondlopen kijken me hersendood aan als ik ze vraag “Do you speak English please?” Ik verlaat dit Pattaya voor beginners met plezier en neem de trein dan maar.

Chumphon
4de klasse met de trein

Het stuk van Hua Hin naar Chumphon doe ik dus met de trein, om daarna de nog 125km resterende kilometers van Chumphon naar de pier van Ranong met de fiets te doen. Zo zou ik iets eerder op Koh Phayam aankomen en een dag langer kunnen blijven/vissen. Een lange saaie treinrit in 4de klasse met een paar van Thailand’s grootste vervuilers. Ik denk dat mijn overburen over de hele rit minstens 5kg afval door de raam hebben gesmeten. Eens aangekomen in Chumphon is het al donker en ga ik na het inchecken nog snel iets eten om daarna op tijd te gaan slapen. Want morgen wacht opnieuw een mooie trip!

Chumphon
Chumphon by night

Hotels, resorts, hostels en guesthouses in Cha Am, Thailand

Booking.com