We hebben sinds lang onze schoenen nog eens aangetrokken en hebben 2de kerstdag een kerstwandeling gemaakt. Hier echter geen sneeuw en warme choco, maar jungle en water. We hebben al een tijd een planneke van het eiland maar hadden het tot hiertoe nog niet gebruikt. Er bleek hier een valei te zijn en daar zou ook nog ergens een waterval verstopt zijn. Normaal boek je een trektocht voor een dag of twee dagen, maar we hadden naar onze mening genoeg Ultimate Survival (dagelijks om 21u op Discovery) gezien om er alleen op uit te gaan. Achteraf bekeken de juiste beslissing.

Het waterniveau in het riviertje was -zoals dikwijls in het droogseizoen- bedroevend laag. We besloten dan maar om stroomopwaarts te gaan tot… ja, tot we aan de bron of iets fantastisch kwamen. De bergen op Koh Chang zijn tussen de 600 en 750 meter hoog en stevig begroeid/berotst, doe daar nog eens een vette +30°C bovenop, een luchtvochtigheid van 250% en dan weet je dat het een onderhoudende wandeling is geweest. Gelukkig was hier en daar nog een volgelopen rotsgat te vinden waar we ons in konden afkoelen.

Onderweg naar onze “trektocht” zagen we een golfterrein. Zo één waar je ballen aan 100 km/h mag wegslagen en het niet uitmaakt waar ze terecht komen. Dat leek ons ook wel iets en we hadden het geen van beiden ooit geprobeerd. Eventjes wennen, maar na een paar “test-drives” sloegen we de ballen uit het park of anders ergens rond de 200m. ’s Avonds hadden we na al dat sporten een Thaise massage wel verdiend. Zo gezegd, zo genomen, nog iets gedronken, 8/10 keer verloren tegen de regerende Thaise kampioen vier op een rij en verslagen in ons bed gekropen.

Vandaag weer een hele dag gedoken. De beste duiken tot hiertoe, zicht was goed, veel te zien en als begeleider hadden we een Thai die zich specialiseerde in onderwaterentertainment (als dat een woord is). Zo pestte hij een blowfish net zo lang die zichzelf opblies, laat ie murenes in zijn vinger bijten, enz… Zeven uur, tijd om nog eens gaan te eten en de Lou zijn muggenjacht loopt op z’n einde. De rest laten we over aan de huisgecko.


Met dank aan de sponsors van TraxTrapt: