We gaan met Andreas en Kenneth naar `the peak`, waar we een geweldig uizicht zouden moeten hebben over gans hong kong. Maar tijdens onze opwaartse rit, begint het te regenen en worden we omringd door wolken. Ons zicht op de peak blijft beperkt tot de eerste 10 gebouwen, de andere 899 gebouwen blijven verstopt. Het is geen weer om een hond buiten te laten,… tijd voor een warme chocomelk. We leren ondertussen een beetje over Zweden. Voor de rest van de dag toeren we wat rond in de stad (bus, ferry, metro) en eindigen de dag met enkele marktjes. Het is aangenaam rondlopen in Hong Kong. Niet te druk (wat we niet hadden verwacht), indrukwekkende gebouwen, vriendelijke mensen,… .

Hong_Kong_view_from_The_Peak_01

Dag 2 Hong Kong
We gaan op zoek naar de natuur in Hong Kong. Er zou ergens een mooie waterval verborgen zijn. Een vriendelijke chinees helpt ons de weg te vinden. Blijkt dat de waterval te moeilijk te bereiken is. Chang `the captain` (= vriendelijke gepensioneerde chinees) vergezeldons. We beklimmen dan maar een kleine berg in de buurt die ons toch wel een mooi uitzicht geeft op de valei. Achteraf zijn we nog met hem gaan eten in zijn favoriete restaurant en dat was best lekker. Hij zet ons af aan de bus die ons naar Kowloon brengt, dat is in het zuiden van de stad, alle grote merken hebben hier 1 of meer grote vestigingen, overal winkelcentra enz… Je kan hier gemakkelijk een paar dagen rondlopen zonder twee keer hetzelfde te zien dus vullen we de rest van onze avond al slenterend en vallend van de ene verbazing in de andere door de grote city.

De laatste dag…
We staan rond 9u op en maken onze nieuwe Amerikaanse vrienden een beetje wegwijs in de stad en vertrekken dan om nog enkele dingen te gaan bezien op Hong Kong Island. Dat is nog zuidelijker dan Kowloon en ra…ra…ra… inderdaad een eiland. Je kan er geraken via de ferry, de metro of met de bus. Wij kiezen voor de metro omdat dit het snelste en goedkoopste is. Je kan er een gratis zooological park bezoeken (een dierentuin dus) met allemaal bedreigde diersoorten, interessant maar spijtig dat het weer weer niet meezat. Hoewel we wel droog zijn gebleven onder onze paraplu van 1 euro. Op Hong Kong Island vind je ook de langste roltrap ter wereld, deze is zo maar eventjes bijna 800 meter lang en erg veel mensen maken hier dan ook gebruik van. Wij niet, want wij gingen naar beneden om onze ferry terug te nemen. We vullen de overige tijd met nog maar eens voor de laatste keer naar McDonalds te gaan (nu echt) en hangen nog wat rond in de stad die nooit verveelt. Tijd om terug te gaan, een douche te nemen en ons klaar te maken voor vertrek naar de luchthaven. We stoppen onderweg nog even bij een eenwiel hockey wedstrijd waar Sid onze gastheer aan meedoet alvorens de laatste bus naar het vliegveld te pakken.

Voila dat was het dan.

C U in Belgium (of in het slechtste geval op het nieuws)

PS: We hebben er met de rapte nog een paar fotos bijgezet van Hong Kong en een paar algemene filmkes ook.