28 maart
Na een korte tussenstop in Bangkok verder getrokken met de bus naar Kanchanaburi, zo’n 130km verder naar het westen. Eens aangekomen al snel een mooie kamer gevonden die drijft op de river Kwai rivier. Het uitzicht is geweldig. Voor de eerste keer ook een Belg ontmoet die naast ons verblijft. De eerste dag hadden we niet veel tijd over maar zijn we toch al eens naar de bekende brug gaan kijken. The Bridge over the river Kwai. Van de originele brug bleef niet veel over maar de Thaise overheid heeft deze gerestaureerd. Met succes want het is er elke dag vreselijk druk. Na een douche waren we klaar voor onze eerste echte Thaise total body massage.
Een uur lang werden we gerokken en verwrongen, meestal aangenaam, soms tegen het pijnlijke aan. Voor het eerst ook echte overdaad gepleegd op het gebied van rode en groene pepers eten. Velly hot yes.

29 maart
Gewekt door de golven van een grote boot en een excursie gedaan naar de Saiyok Noi waterval waar door de droogte van het moment niet ongelooflijk veel water afkwam. Verdergereden naar de Hellfire pass en het bijbehorende museum. Wie hier meer over wil weten: google.

Warmwaterbronnen bezocht waarvan het water oorspronkelijk zo’n 80 graden is maar door de afkoeling van de berg is het in het bad waar je in kan plonsen nog 43 tot 45 graden. Dat is nog heel heet. Joke kon het er 2 seconden in keren. De koude rivier ernaast bracht afkoeling en dat was lekker.
Verder naar de death-railway (zie hellfire pass) waar ook de Krassae grot was. De trein genomen langs die railway en op het einde nog een kort bezoek gebracht aan de bekende brug.

Bij onze thuiskomst zat onze Belgische buur samen met onze nieuwe Nederlandse vrienden op ons gezamelijk terras lekker te kletsen en daar hebben we aan meegedaan tot de avond viel. Leuk joh.

Morgen reizen we verder tot Hua Hin.


Met dank aan de sponsors van TraxTrapt: