In Phuket nemen we ’s avonds rond 18u nog een minibus naar Kao Sok, waar we de volgende dagen gaan doorbrengen in hutjes die op het water drijven. Eens aangekomen op onze bestemming eten en drinken we eerst wat en spelen daarna de slimste mens van Thailand. Met dank aan Tom “Tandvlees van looy” Witvrouwen en Bo “Schoenen Torfs” Frederickx en ook een beetje aan de Mach, maar nie teveel want hij heeft al mogen winnen. We boeken onze trip voor de volgende dagen en krijgen als gids de grootste (langste) Thai die we ooit gezien hebben, Adam. Hij is grappig, weet veel coole dingen over de jungle en is een handig kereltje. ’s Morgens nemen we een busje en een boot tot diep in de jungle waar we zullen slapen. We vullen de tijd met een stevige wandeling door een grot waarin een rivier stroomt, niet ongevaarlijk want vorig jaar zijn daar nog 8 toeristen (waaronder een paar hollanders) om het leven gekomen. Soit, wij zijn er zonder iets vanaf gekomen en hebben ’s avonds nog een nachtsafari gedaan op het water. De volgende dag zijn we ’s morgens weer dieren gaan spotten en hebben we heel wat gibbons en andere apen gezien. Tussendoor hebben we ook nog gevist, gezwommen, gegeten,… kortom een zeer leuke 3 daagse gehad.

Na Kao Sok moesten we naar Koh Tao zien te geraken. Sinds kort kan dat blijkbaar met de nachtboot. Dit is meer een vrachtschip waar ze op de niet opgevulde plaatsjes hele smalle matraskes hebben gelegd om te “slapen”. Vree heet in zo’n boot zo dicht bij de motor en bij elkaar, want je bent zo goed als verplicht om met uw buur te lepelen. Heel hard gelachen en toch plezant geweest. Eens aangekomen op Koh Tao hebben we een bootje plus mannetje gehuurd en het kleine eiland rondgevaard met nu een dan een tussenstop om te snorkelen. Bo moest eerst nog even bekomen van de massa’s visjes die op u afkomen als ge in’t water springt tussen de koekjes, maar wist het uiteindelijk toch erg te apprecieren. Het feestje ’s avonds op het strand mocht natuurlijk niet ontbreken. De volgende dag was een tamme dag. Eindelijk nog eens uitgeslapen en daarna een brommer gehuurd, niks doen is ook plezant. Sommige mensen hebben blijkbaar toch iets van opschudding nodig want de Mach vond het nodig om stuntman-style tegen de grond te gaan met zijn scooter. Stuntman-style dus zelf had hij niks, maar op die brommer stonden wel wat scharen. Uiteindelijke kostprijs: 4000 baht. De Fakke had een nieuwe quad gehuurd en ook die bleek beschadigd te zijn volgens de uitbater toen hij hem terugbracht. Uiteindelijke kostprijs: 2000 baht. zo is er die dag toch nog iets gebeurd.

De laatste dag nemen we de boot naar Koh Phangan 5 man ’s morgens maar Lou en Nick in de namiddag, zij gaan in de voormiddag eerst nog duiken en zullen geen haaien zien, ook al gingen ze net daarvoor. (Verdoeme!) Over een half uurtje pikken ze ons op om ook naar Koh Phangan te gaan en zullen we ons bij de rest voegen, wat de avond gaat geven durf ik nog niet voorspellen, maar met mijn herinneringen van de vorige keer in het achterhoofd… morgen weer een tamme dag.

Booking.com