Het is een vreemde tijd hier, kerstmis. Je ziet hier en daar wel een kerstboompje en een kerstmuts, maar voor de rest merk je er heel erg weinig van. Op de overenthousiaste Amerikanen na natuurlijk, die onverhoopt op zoek zijn naar een stuk kalkoen en/of familie. Hadden ze dan niet beter thuis gebleven of er één meegebracht? Gisteren zijn we nog eens naar Lonely Beach geweest omdat we vonden dat we toch niet weer voetbal konden zitten kijken, en dit als het kerstmis was. Om middernacht waren er maar liefst drie vuurpijlen. Tegen dat iedereen gemobiliseerd was om te komen kijken was het alweer gedaan. Het liefste had ik vandaag natuurlijk mijn jaarlijkse mega win for life lotje afgekrabt, me rond de middag volgestoken met kroketten en ’s avonds naar de kaastafel gekeken, maar dat weet ik dan voor volgende keer.

Buiten duiken, werken en ’s avonds heruitzendingen kijken van Engelse voetbalmatchen en B-films doen we momenteel weer niet veel, we hebben dan ook nog eens ons visgerief naar de haaien geholpen en kunnen het op dit moment niet meer opbrengen om nieuwe onderdelen te kopen. Onze zinnen zijn gezet op de Filipijnen. De instructeur waar de Lou de voorbije dagen mee gedoken heeft (de Metz) bleek afkomstig van die kanten en aan hem hebben we een goeie bron van info, hij heeft er ons helemaal “warm” voor gemaakt. We zijn niet aan het aftellen op deze kerst-duik-rustdag, maar we kijken er wel naar uit. Ook natuurlijk naar wat en vooral wie de Filipijnen ons brengt. Volgens de laatste berichten is Joke volledig ingesneeuwd, zit ze door haar voorraad en wordt ze ’s nachts opgeschrikt door een yeti. Of het de yeti is die op Retie berg woont is onzeker. Nog één korte week. Waarschijnlijk blijven we hier tot en met oudjaar om te zien wanneer ze die andere drie pijlen afschieten.

Ook nog een heel gelukkige verjaardag aan Fien (Jan, iglo’s bouwen is nu naar’t schijnt populair in België), prettige kerstmis/feesten/… en vrede aan alle mensen.

(Nieuwe foto’s in het Koh Chang album + moest er iemand de behoefte hebben mij een kerstboodschap te bezorgen, dat mag via deze weg of mijn gewone gsm nummer)


Met dank aan de sponsors van TraxTrapt: