03/03
Van busje naar auto, van auto naar busje, met het busje 2x op de ferry het water oversteken om ons dan uiteindelijk door het busje te laten droppen bij bungalows op koh lanta. De hele trip duurde zo’n 4 uur. We passen voor de bamboe-met-gaten-bungalows en gaan eens een kijkje nemen bij de buren.
We treffen hier een leuk hotel aan met bungalows, we wagen ons aan een bungalow met fan (we zijn al een hele tijd de luxe airco gewend). We mogen gebruik maken van het zwembad en priv้strand van het hotel ernaast. Dit kunnen we wel gebruiken. We placeren ons dan ook de rest van de namiddag aan het zwembad.
Nick maakt kennis met plaatselijke vissers op het strand en maakt een goede deal om 2 dagen later een priv้-vistocht te doen met een longtailboat.
De avond vullen we met carcasonne te spelen bvn te kijken (nederlandse kanaal, de eerste maal dat we het vrt-journaal kunnen zien, we zijn nu ook terug op de hoogte van het reilen en zeilen in Belgi๋)

04/03
Onze favoriete bezigheid: brommerke huren en rond cruisen….
Het eiland is niet zo groot. Op een voormiddag zijn we het ganse eiland al rond. Het eiland is super mooi, de natuur nog ongerept. Binnen enkele jaren zullen ook hier de hotels uit de grond rijzen.
Af en toe moeten we stoppen voor het pijnlijke achterwerk van Joke en genieten dan van terrassen met prachtige uitzichten over de zee. In een hangmat liggen met uitzicht op zee. Klinkt niet slecht e. Uit de hangmat komen is een ander paar mouwen.
“s avonds kiezen we een verkeerd restaurant. Ik krijg nooit geziene noodles. De vele afzonderlijke slierterige noodles die ik verwachtte, waren nu ้้n grote noodle. ’t Was niet echt heel lekker, hoewel Nick weer best tevreden was met zijn gewoonlijke bestelling. De chips daarna was eens zo lekker.

05/03
Grote dag voor Nick vandaag. We gaan nog eens een vistochtje maken. Na zijn mislukte vistochten in Phuket 2 jaar geleden en Gambia, hoopt hij vandaag dan toch een grote barracuda te vangen. (Noot van Nick: mislukte vistochten, omdat 1: phuket overvist en overtoeristisch is en die vissers er niks uit maken of je nu iets vangt of niet 2: de negers in Gambia kunnen niet vissen)
Met 3 jonge vissers in een longtailboat, varen we richting eiland, waar de grotere vis zich schuil houdt. Nick had deze vissers zelf gaan zoeken in de vishaven en is van de pier(tje) gesprongen en naar hen toegezwommen om met hen een deal te kunnen maken.

Na een tijdje vissen een eerste keer beet, maar door de spanning en het andere materiaal dat Nick gewend is,draait hij de molen kapot en kan de vis ontsnappen. Een grote teleurstelling voor Nick, hij laat de moed echter niet zakken en is er vast van overtuigd dat hij nog iets gaat vangen vandaag. Even later is het zover en na een paar minuten zwaar hengelen hijsen ze een king macrel (makreel) aan boord, zo doet hij dat nog drie keer over. De grootste is ongeveer 1m20 – 1m30 en weegt 10kg.
Ik heb altijd dienst gedaan als fotograaf en af en toe voor de show ook wel eens de hengel vastgehouden, maar natuurlijk niks gevangen.
’s Avonds komt de visser ons nog een stukje brengen dat hij zelf op de bbq heeft gebakken, super lekker! We blijven nog een beetje napraten. Hij vertelt over het leven in koh Lanta. Vooral de verhalen van de tsunami zijn ons bij gebleven.
Hijzelf en familie zijn ongedeerd gebleven (hij heeft geluk gehad dat hij die dag net niet was gaan vissen). Zijn restaurant in Phuket is wel verwoest (leefde toen nog in Phuket). Wanneer hij 3 dagen later op de zee ging varen, heeft hij enkele lijken uit het water moeten vissen… De tsunami had zoveel kapot gemaakt dat hij met zijn familie in koh lanta is komen wonen.

In een reisbureau dat nog maar pas geopend is, boeken we ons bootticket naar Koh lipe (de prijs was wel een tegenvaller, koh lipe ligt nogal afgelegen,vandaar). Het duurt een hele tijd voor we ons ticket in handen hebben. verkeerd verstaan van prijs, het uur verkeerd zeggen,… blijkt dat de man telkens het cijfer 5 en 9 in het engels verwisseld. Dan krijg je zo’n situaties van verkeerde prijs en taxi’s die je oppikken om 05.30 ipv 09.30 …. Ze moesten er zelf altijd hartelijk om lachen.
Terwijl ze alles in orde brengen spelen we met hun kinderen. Het dochtertje vindt het blijkbaar super met westerlingen te spelen. Op schoot zitten, aan ons haar trekken, Nick zijn okselhaar was ook heel interressant en ook tegen mijn borsten tikken vond ze heel grappig.


Met dank aan de sponsors van TraxTrapt: