Met boot van Koh Samui naar Surhatani, van hieruit bus genomen naar Krabi city.
Zo heel veel is er niet te zien hier. Hebben dan direct excursie geboekt voor de dag daarna.
Savos eetmarktje gedaan. Supergoedkoop en lekker gegeten. Ook nieuwe smoutebollen ontdekt. 2 fr./stuk.
We hebben daarna nog gezellig op terras gekollonnist in ons guesthouse.

12/4
Vandaag gaan we vier eilanden bezoeken met een longtailboat. Spijtig dat meer mensen dit leuke idee ook hadden ( vooral bij eerste en laatste eilandje). Maar het was wel de moeite. Schoon uitzicht proper water,… De fotos zeggen meer.
We hadden wel het geluk dat ons bootje maar 5 personen aan boord had. Onze gids nam ons mee onder water naar echt hele mooie plaatsjes langs het rif.

13/4
Vandaag is het Thaise nieuwjaar, songkran festival. Omdat dit de warmste periode van het jaar is, gaat de thaise bevolking hier uit zen dak, en maken alles en iedereen nat.
En deze gebeurtenis was dan ook direct te merken wanneer we uit ons guesthouse kwamen. Een taxi (open taxi) bracht ons naar Krabi beach. We werden overal met water aangevallen. Tuinslangen, emmers, bakjes, waterpistolen… Eens aangekomen snel een slaapplaats gezocht en ons in zwemkledij tussen het zotte volk begeven. We waren in een paar minuten doornat.
Ook werden we dikwijls besmeurd met een wit soort babypoeder waarvan we het nut nog altijdn niet zeker weten. Savos was het gelukkig rustiger om buiten te komen.

14/4
Verhuisd van verblijfplaats omdat we toch maar in een lelijk klein stinkhokje zaten.
De boottaxi genomen naar Railay beach (een strand vlakbij) om naar een wedstrijd speedclimbing gaan te kijken. (Om ter snelste de berg opklimmen) Eigelijk was het een modderig, zelfs vies strand waar je vooral moet zijn om te klimmen. Eens we daarvan terug waren nog lekker een paar uur liggen tammen in de avondzon op het strand.

15/4
Een excursie naar vijf eilanden, waarvan het bekendste Hong Island. Ze waren niet allemaal even mooi, maar nog altijd de moeite. Ook hier was het weer redelijk druk bezocht.

16/4
In de voormiddag een kayaktocht gemaakt door de canyons van Krabi. Varen tussen de rotsen en jungle en regelmatig een aap tegengekomen in de mooie natuur. In de namiddag vertrokken we al naar Phuket dus we moesten op tijd terug zijn. Na enig overstappen en acrobatie toch op de grote boot naar Phuket geraakt die tegen de avond daar aankwam.
Een busje bracht ons naar Pathong beach en dat is waar we voorlopig verblijven.

Booking.com

Met dank aan de sponsors van TraxTrapt: