MUi Ne

Aangekomen in Mui ne. Het wordt omschreven als een leuk badplaatsje met parelwitte zandstranden en palmbomen. De palmbomen hebben we al gezien, de parelwitte zandstranden niet.
We werden gedropt bij het toeristisch gedeelte van mui ne. We dachten echter dat we op de plaats werden gedropt, weg van de backpackers. Wij op zoek naar een leuk plaatsje om te verblijven. Dat kwam er helaas niet. Uiteindelijk toch nog een guesthouse gevonden (zelfs met een zwembad!) buiten al die luxeresorts.
in ons guesthouse huurden we direct een brommerke. Gelukkig dat we waren, eindelijk konden we eens vrij rondtoeren. De pret was van korte duur. Na ongeveer 1,5 minuut werden we aan het politiebureau aan de kant gezet door nen stomme flik. Rijbewijs laten zien, tja dat had nick in het guesthouse laten liggen.
We mochten niet meer met de brommer rijden… ik wachten in het politiebureau, nick terug met motortaxi naar het guesthouse. De eigenaar van het guesthouse zou alles wel regelen…. Niks aan de hand, maar we konden wel niet meer rondtoeren. ik ook met de motortaxi terug naar het guesthouse. Tja daar stonden we dan zonder brommer. Dan maar fietsen huren. Met twee rammelfietskes gingen we op zoek naar wat er hier meer te beleven valt. Hm, niet veel.
We zijn tot aan het vissersdorpje gereden en eens naar kitesurfers gaan zien. Op de terugweg m’n ketting van de fiets. Olé. Al chance dat het niet meer ver was en ik zo’n krachtpatser van een vriend heb die me tot in’t guesthouse geduwen heeft.
Na al onze tegenslagen beslissen we morgen al een bus te pakken naar Nha trang (in de namiddag). In de voormiddag boeken we hier nog een korte exursie.


Met dank aan de sponsors van TraxTrapt: