We kunnen in Nha trang bij Richard verblijven. Een Canadees die we hebben gevonden via de couchsurfing website. We gaan dus nog eens couch surfen. Richard is een hele vriendelijke kerel van 37 jaar die ooit nog in het leger gezeten heeft, maar nu een duikshop uitbaat. Alles is altijd ok voor hem, je kan doen en laten wat je wil (bijv. in zijn bed liggen en tv kijken of playstation spelen op zijn grote flatscreen, enz…) Er zijn nog 2 andere (Amerikaanse) couchsurfers. We slapen met z’n allen in de keuken op’n matje. Pas ’s morgens maken we kennis met hen (sliepen gisteren al). Jim en Amy, een tof Amerikaans koppel dat 2 jaar in China woonde en er de chineese kinderen engels leerden. Ze vertellen hun reiservaringen… het is aangenaam om naar hun verhalen en vooral expressie te luisteren. Grappig.

We huren een brommerke en gaan op zoek naar de muth baths. Het duurt even voor we’t gevonden hebben, maar we zijn er geraakt. We nemen de optie modderbad – mineraalbad – zwembad. We mogen met 2 in een kuip kruipen, terwijl de modder erin stroomt. Zo een bad vol modder, het is eens iets anders. Ik drijf in de modder,’t is moeilijk om dan in zo’n kuip te blijven zitten. Omvallen, geen plaats,… Na een half uur moet je dan opdrogen en daarna de modder eraf douchen. We krijgen daarna nog een privebad met lekker warm water. Het zwembad hebben we gelaten voor wat het was (het water was 38 graden), we vonden het leuker rond te toeren op ons brommerke, we moeten nog een bijna volle tank leeg rijden tegen de avond.

Terug bij Richard thuis, treffen we nog 2 andere couchsurfers aan. 2 Belgen. Davy en Roos ( ze maken een wereldreis van een jaar, ze zijn van de kanten van Gent) De eerste belgen die we tegenkomen. We zouden nu kunnen vertellen hoe leuk en geweldig zij wel zijn, maar zij lezen deze blog ook en we zouden niet willen dat ze een dikke nek hebben als we ze straks in Hoi An of nog later in Laos tegenkomen. ’s Avonds gaan we met alle 6 de couchsurfers op stap. Het is heel vermakelijk om te luisteren naar verhalen over chinese wc`s, Amerikaanse patatten, misverstanden van 15 miljoen euro, … en ondertussen zoveel mogelijk gratis drank te versieren. Jim en Amy vertrekken iets vroeger dan de rest omdat zij `s morgens vroeg een bus moeten pakken. De vier Belgen gaan nog even door. Iets te hard voor sommigen zal `s anderendaags blijken.

Vandaag doen we een snorkeltrip. Nu de Amerikanen weg zijn schieten we nog met ons vieren over. `s Nachts was al gebleken dat er iemand langdurig gebruik had gemaakt van de badkamer om verschillende redenen en de schommeling van onze boot op de golven bevestigde het eens te meer. Het was Roos die niet meer het frisse bloempje was van de dag voordien, maar kwam nu meer voor de dag als een slappe tak waarvan de meeste blaadjes verloren waren. Terwijl Nick en Joke het soms ook niet voor de wind hadden. Davy was op dat moment de enige die niks mankeerde, maar die had een ontmoeting met Cambodjaanse rijstwijn nog vers in het geheugen. En we zouden het bijna nog vergeten, maar de visjes waren ook schoon.

We vullen de rest van de namiddag met een paar terrasjes, een spelleke voetbal, niet zwemmen in de dodelijke zee, een douchke en het avondeten. We zwaaien Davy en Roos uit, maar weten dat het waarschijnlijk niet voor lang zal zijn…


Met dank aan de sponsors van TraxTrapt: