One night in Bangkok, dat was het plan, maar het zijn er twee geworden. Aangezien ik nogal voos was na de vluchten hebben we een dagje uitgeslapen. Dat was welkom.

Bangkok is nog altijd dezelfde broeierige metropool dan vorige keer, alleen is de Kao San er blijkbaar weer wat drukker op geworden. Al een geluk dat de Lou al een guesthouse had gevonden en dat ik de Lou had gevonden. We hadden afgesproken aan de ingang van een café, om twee uur. Ik heb me moeten haasten en ruzie moeten maken met de taxichauffeur, maar om 14.03 stond ik daar. Alles even afdroppen en bekomen op een terras. Het terras van het groene guesthouse waar Joke en ik eerder dit jaar nog verbleven. Nostalgie. We hadden veel te vertellen en te vragen, we hebben dan ook een heel tijdje op dat plekje gezeten. Even douchen, iets eten, terras links en rechts… Een leuke avond. De tweede dag hebben we dus uitgeslapen en hebben we in de namiddag gezocht naar een internet kaartje en een nieuwe laptop voor de Lou. Kaartje gevonden zodat we nu in heel Thailand kunnen internetten zonder bij een internetcafé langs te gaan of wifi moeten zoeken. Lou heeft uiteindelijk niks gekocht. ’s Avonds ongeveer hetzelfde gedaan als de avond voordien, maar op tijd gaan slapen en zelfs al even naar huis gebeld. Ik moest da kaartje toch eens testen 🙂

P1000891
Drink-bus

Twee dagen terrassen doen in Bangkok is niet duur, maar ook niet goedkoop dus besloten we om voor de low budget manier te kiezen om naar Koh Chang te geraken, het openbaar vervoer. Zo’n ritje duurt ongeveer zes uur en de bus vertrok pas om 13.30. Het was dus al donker toen we bij de ferry aankwamen. We hadden afgesproken in Bang Bao, bijna het uiterste zuiden van het eiland, eer we daar waren (het eiland is 40km lang en volgens enkele locals te vergelijken met Jurassic Park) was het dus al redelijk laat en was Kristel (onze contactpersoon) al niet meer in haar duikshop. We pakken het eerste het beste goedkope guesthouse, op het water aan de pier waar we in een zweethok samen 1 matras delen op de grond. ’s Morgens (vandaag zondag) gaan we terug naar de duikshop maar krijgen we slecht nieuws. Kristel is voor een meeting naar Phuket en is pas woensdag terug. Nu ja slecht nieuws, we zitten nog altijd wel op een eiland in Thailand. We besluiten die dag nog op zoek te gaan naar een nieuwe verblijfplaats voor de rest van onze tijd hier en na lang zoeken en onderhandelen vinden we die in het Alysia Springs Resort. Klinkt fancy, maar buiten dat we een zwembad hebben, niks speciaals.
De volgende dagen gaan we dus maar een brommer huren, de omgeving bekijken, een vishengel kopen,… en woensdag hopelijk aan ons duikavontuur beginnen.


Met dank aan de sponsors van TraxTrapt: