Wat is TraxTrapt?

Mijn naam is Nick Steemans, al noemen de meeste mensen mij Trax (iets uit mijn kindertijd) en ik heb een passie voor reizen, avontuur, uitdagingen en fietsen. Als je dat samen gooit ontstaan er dikwijls dingen die op het eerste zicht te belachelijk lijken om uit te voeren. Zoals alleen van Retie naar Iran rijden met de fiets. Op drie maanden tijd. Maar om één of andere reden was dat plan altijd blijven hangen en dus moest het er eens van komen. En waarom het dan niet ineens doen voor het goede doel. Fietsen gaat nog net, maar met acties opzetten heb ik eerlijk gezegd weinig of geen ervaring, daarom krijg ik hulp van het Kinderkankerfonds. Al het financiële, fiscale attesten, bedankkaartjes,… nemen zij voor hun rekening.

Ik probeer mensen te amuseren met mijn verhalen, foto’s en filmpjes onderweg. Op deze blog, maar ook heel frequent op sociale media. Tegelijk hoop ik mensen te motiveren om een vrijblijvende bijdrage te storten ten voordele van het Kinderkankerfonds. De voorbije maanden waren gekke tijden, maar mensen moeten beseffen dat er naast corona en covid in al zijn smaken en mutaties ook nog andere problemen bestaan waarvoor hulp nodig is. Zoals kanker bij jonge kinderen.

Hoe kan U helpen?

U zou mij en het Kinderkankerfonds erg veel plezier doen met een bijdrage. Het maakt niet uit hoeveel, ook al is het maar een beetje. Er is geen minimum bedrag, elke euro telt en u mag er zeker van zijn dat uw gift goed wordt besteed want alles gaat rechtstreeks en integraal naar het Kinderkankerfonds, zonder mijn tussenkomst!

Personen, mensen, gezinnen,… kunnen een gift doen rechtstreeks aan het Kinderkankerfonds. Een gift doen is SUPER gemakkelijk! Met je smartphone, bankcontact, creditcard of via een gewone overschrijving. (mededeling “TraxTrapt2021)

Bedrijven, winkels, eenmanszaken,… kunnen vanaf een klein bedrag al sponsor worden en zich zo op een leuke, positieve manier in de kijker zetten. Bovendien krijgen sponsors GRATIS reclame die misschien wel van pas komt na een jaar van sluitingen en lockdowns 🙂
Kies hier uw sponsorpakket en beloning

Waarom deze actie?

VZW Kinderkankerfonds geeft gezinnen een financieel en psychologisch duwtje in de rug door middel van allerlei initiatieven, waaronder ook TraxTrapt 2021.  Ik hoop een mooi bedrag bij elkaar te krijgen om de situatie van kinderen met kanker én hun ouders een beetje draaglijker te maken tijdens het beleven van deze vreselijke ziekte. Er gaat ook een deel naar wetenschappelijk onderzoek en tal van andere projecten. Meer informatie kan je hier vinden.

Kanker bestaat nog steeds, niet alleen kinderen maar iedereen kan het krijgen en zelfs 1 op 4 Belgen overlijdt aan kanker. De kans dat u er vroeg of laat van dichtbij mee te maken krijgt is dus heel reëel.

Wanneer is het vertrek en hoe lang gaat dat duren?

De start was oorspronkelijk gepland op vrijdag 1 mei 2020 om 8u ’s morgens op de markt in Retie en om drie maanden later terug thuis te zijn, maar corona stak stokken in mijn wielen en daardoor heb ik mijn trip een jaar moeten uitstellen.

* UPDATE: Vertrek op 30 juli 2021 om 8u in Retie op de markt!

Hoe ziet de route eruit?

De route is ongeveer 7000km, start in Retie (B) en gaat dan door Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Slovakije, Hongarije, Servië, Roemenië, Bulgarije, Griekenland, Turkije, Georgië, Armenië om uiteindelijk te eindigen in Tehran, Iran. O.w.v. tijdsgebrek neem ik het vliegtuig terug naar huis i.p.v. de weg ook terug te fietsen.

Waar ga je slapen?

Ik heb mijn eigen tent bij en zal voornamelijk slapen op campings, bij mensen thuis of in het wild. Als het budget het toelaat soms een hostel / hotel / guesthouse.

Wat voor fiets gebruik je?

Een aangepaste Trek 920

  • Stuur: Ritchey Venture Max + aero bars
  • Banden: Schwalbe Mondial Evolution 50mm
  • Wielen: Custom made wielen met Sapim spaken en DT Swiss naven van Endless Bikeshop Retie
  • Bagage: Ortlieb Backroller classic + Rack Pack 31L / Blackburn frame + top bag
  • Verlichting: Blackburn Front Light Dayblazer
  • Pedalen: SPD T8000 XT
  • Zadel: Selle Smp TRK
  • Schoenen: Northwave Corsair
  • Broek: Endura Pro SL II

Kan je mij persoonlijk steunen?

Een veel gestelde vraag. Ik heb liever dat er geld naar het goede doel gaat, maar voor wie mij toch een persoonlijk duwtje in de rug wil geven d.m.v. een maaltijd, zacht bed of iets dergelijk kan dat via PayPal of BE32 6528 1794 4502

Media

Heb je ook een vraag?

Mail ze naar nick@steemans.com of gebruik het formulier op de contactpagina.