Vitchr overloopt de mensen die we bezocht hebben en hun grootste noden.
We kunnen 310 dollar aan hen schenken.

We gaan met Vitchr naar de markt en kopen:
6 muggennetten, 6 dekentjes, 6 matjes – matrasjes, 6 waterkannen, 100kg rijst, vitamine C, 6 pakjes suiker, een paar brikjes voedingsstof dat ze moeten verdunnen en een herlaadbaar licht. We willen ook elk gezin voorzien van een grote stenen watertombe, maar omdat we dit niet kunnen vervoeren zal vitchr deze later aan de families bezorgen met een remork. Voor we naar de eerste familie gaan, gaan we eerst nog 5 eenden kopen (jongskes). Het is grappig om te zien, de eenden laten zich niet zomaar pakken. Met enkelen lopen ze er achteraan.

familie 1: schenken we een muggennet, dekentje, matrasje en de 5 eenden. Het gezin bestaat uit moeder en 4 kinderen. De familie is zelfs zo arm dat ze de kleinste wil verkopen als ze er genoeg geld voor krijgt. Wat is dan veel geld? 250 dollar moet hij maar kosten… Erg e. Vitchr denkt erover de jongen op te nemen in z’n opvangtehuis.

Familie 2 en 3: schenken we voor iedere familie een muggennet, dekentje en matrasje. We heben de grootste muggennetten gekocht, er kunnen zeker 5 personen onder slapen.

Het oude vrouwtje: was pas opgenomen in het ziekenhuis. Ze kreeg te horen dat ze een hartkwaal heeft en een tekort heeft aan vitamine C. Ze heeft niemand meer die voor haar kan zorgen, haar kinderen zijn weggegaan en ze heeft de kracht niet meer om arbeid te verrichten om geld te verdienen. We kopen voor haar vitamine C-tabletten, suiker, rijst (goed voor 4 maanden eten) en het vitaminepapje om te verdunnen.
Hopelijk komt ze wat op krachten….

Familie 4: een moeder met 6 kinderen. De oudste zonen (13-14 jaar) gaat werken om voor een beetje voedsel te kunnen zorgen. De moeder maakt, als ze de ingridi├źnten heeft, cake om te verkopen. We kopen voor hen: een muggennet, dekentje, matrasje en een herlaadbaar licht. Het licht voor ’s nachts, geeft de jongens ook licht om eens in boeken te kijken om een beetje te studeren (engels). Het licht is herlaadbaar, om de zoveel tijd zal Vitchr het licht meenemen om bij hem thuis op te laden.

De oude dame met psychisch gestoorde dochter: Ze heeft omzeggens niks, een hut die bijna uiteen valt, houten planken om op te slapen en enkele kookpotten. We schenken haar een muggennet,dekentje,matrasje,suiker, rijst en vitamine-verdunmiddel.

Jong meisje met de baby (2 months): (op de foto’s: meisje met groene muts op) Ze heeft zelf geen melk om haar baby te kunnen voeden. Ze probeert de baby te voeden met een rijstpapje. De baby ziet er heel erg plat uit vinden we. We schenken haar suiker en vitamineverdunmiddel. Hopelijk komt de baby op krachten.

Familie 5: moeder, 3 kinderen (staat slechts 1 kind op de foto) schenken we waterkannen. Later krijgt ze ook nog een stenen watertombe.


Met dank aan de sponsors van TraxTrapt: