Ik heb gisteren ongeveer één miljoen uitgegeven. Wie echt wil weten hoeveel euro dat is of veel vrije tijd heeft moet dat maar eens opzoeken. ’s Avonds ben ik gaan kijken in de lokale tekenacademie waar ze ‘Batik’ schilderkunst beoefenen. Zonder liegen: heel interessant. Zo interessant dat ik zelfs een schilderij heb gekocht. Kwestie van in mijn toekomstige appartement toch iets aan de muur te hangen. Daarbij steunde ik zo een kinderorganisatie en de academie hecht erg veel belang aan wat er met het schilderij gebeurd. Ze vragen zelfs om een foto te sturen van waar het komt te hangen. Ook krijg je per mail het verhaal achter het het schilderij, rechtstreeks van de kunstenaar. Aan mijn schilderij is twee maanden gewerkt. Het is geen klassieke Boeddha, stoepa of dergelijk, maar iets heel speciaal dat voor eigen interpretatie vatbaar is. Kom maar eens kijken als het er hangt.
Daarna ben ik nog een paar pintjes gaan drinken, nog maar eens iets gaan eten en gaan slapen.

Vandaag de rest van de stad bezocht en het is echt opmerkelijk hoe extreem vriendelijk de mensen hier zijn. Het zal er ook wel iets mee te maken hebben dat ik alleen ben, maar ik word links en recht aangeklampt door (meestal) oude ventjes die eventjes met mij willen burten. Alle, die kunnen dan dikwijls ook nog een beetje Nederlands als je zegt dat je van België komt en dat maakt het elke keer wel grappig. Ook een keer moest ik mee naar huis want hij wou mij aan zijn familie laten zien. Relaxt daar gezeten, zijn schoon dochters bekeken, interessante rondleiding (door zijn huis en dan door de stad) gehad en natuurlijk thee gedronken. Een hele andere kant van Jogja gezien dan de meeste toeristen en zeker de moeite waard.

Straks ga ik me naar de nachtmarkt laten brengen door iemand op een fietske terwijl ik vanvoor in het bakske zit. Hoe ze zoiets hier exact noemen weet ik niet meer. (Riksja?) Morgenvroeg vertrek ik alweer en in de nacht van zondag op maandag kruip ik de Bromo vulkaan op en pik ik nog een zonsopgang mee. Daarna reis ik verder naar Bali waar de duikplekken en feestjes weeral op mij liggen te wachten.